19.12.2023. 12:01
0
Detalji pucnjave u Sarajevu: Ranjena žena zadržana u bolnici. Pronađen pištolj
U sarajevskom naselju Briješće sinoć je ranjena žena, a MUP Kantona Sarajevo objavio je informaciju u kojoj je navedeno šta se tačno dešavalo.

Policija je, kako navode, obaviještena oko 21.50 sati da je u ulici Mehmeda Arapčića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedna osoba povrijeđena.

"Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli povrijeđenu A. H. (1977) iz Sarajeva koja je zadobila povrede u predjelu noge nanesene dejstvom iz vatrenog oružja.

Ljekarska pomoć joj je ukazana na UKC u Sarajevu, a ljekar je konstatovao teške tjelesne povrede i zadržana je na daljem liječenju", navode iz MUP-a te ističu da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a da su uviđaj obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Tokom uviđaja je pronađen i izuzet pištolj.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela teška tjelesna ozljeda i izazivanje opće opasnosti priveden je B. H. (1973), rođen u Bijelom Polju, a nastanjen u Sarajevu, dok su zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje uhapšeni S. K. (1977), A. K. (2004) i A. K. (1999), nastanjeni u Sarajevu.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih krivičnih djela je u toku. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.