24.3.2024. 10:14
0
Bećirović: Odlaskom Sidrana izgubili smo jednu od najznačajnijih ličnosti u savremenoj historiji BiH
Duboko me je potresla vijest o smrti akademika Abdulaha Sidrana, našeg istaknutog pisca, pjesnika i scenariste, objavio je na svom Facebook profilu predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

"Bosna i Hercegovina izgubila je jednu od najznačajnijih ličnosti u savremenoj historiji naše zemlje. Abdulah Sidran je svojim djelima ostavio snažan i neizbrisiv pečat u kulturnom naslijeđu naše zemlje.

Pamtit ćemo ga i kao čovjeka istinski predanog ideji nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine. Smatrao je da umjetnik ima važnu društvenu funkciju, s obavezom da uvijek bira stranu slobode, istine i pravde.

O beskompromisnoj borbi za istinu i čast, ideji snažne Bosne i Hercegovine nepokolebljivo je govorio do posljednjeg dana. Akademik Abdulah Sidran dao je mnogo Bosni i Hercegovini. Svojim djelima i angažmanom zadužio je i nas i buduće generacije.

Porodici, prijateljima i svim građanima Bosne i Hercegovine koji su uvažavali djelo našeg književnika akademika Abdulaha Sidrana upućujem izraze dubokog saučešća. Porodici želim sabur, a našem Abdulahu Sidranu vječni rahmet", naveo je Bećirović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.