26.3.2024. 21:04
0
Zakuhalo se u SDP-u: Ko traži disciplinski postupak protiv Vojina Mijatovića?
FOTO: SDP BIH
Iz Gradskog odbora SDP-a Banjaluka oglasili su se povodom zahtjeva pojedinih članova iz Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo upućenom Predsjedništvu SDP BiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv potpredsjednika partije Vojina Mijatovića zbog objave statusa na Facebook profilu.

- Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka kojoj pripada i Vojin Mijatović se u svom dosadašnjem političkom radu uspješno odbranila i oduprijela mnogim fašističkim, šovinističkim i ultranacionalističkim napadima, kako opštih eksternih, tako i internih struktura u SDP BiH.

Prema tome, maliciozno spinovanje i izvlačenje niza notornih laži iz konteksta predmetne objave Vojina Mijatovića od strane grupe odlazećih tipova jasno ukazuje na dirigovani i planski udar osim na Vojina Mijatovića i na banjalučki SDP što nije ništa novo, niti iznenađujuće.

Istina boli, kao što je budućnost Bosne i Hercegovine vezana za multietnički karakter SDP BiH, tako je sudbina SDP BiH uslovljena jačinom i opstankom SDP BiH Banja Luka unutar partije.

Stav GO SDP BiH Banja Luka po pitanju oblika i forme države Bosne i Hercegovine i njene prošlosti je jasan i vidljiv.

Očigledna je intencija te radikalne skupine da sigmatizovanjem i raspirivanjem mržnje prema, po njima, konfesionalno nepodobnim kadrovima SDP BiH Banja Luka stvaraju sebi uslove za transfer u redove krajnje desnice.

Pošto se radi o nekontrolisanoj i odmetnutoj grupi pojedinaca koja se krije iza Opštinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo, a koja brutalno zloupotrebljava ranjive kategorije iz proteklog rata, tražićemo njihovu identifikaciju i isključivanja iz SDP BiH.

Konstatujemo sa žaljenjem da ova grupa pučista nije jedina koja egzistira u redovima SDP BiH, ali ćemo i dalje kao pravi antifašisti uvijek stati na crtu neprijateljima i domaćim izdajnicima. Smrt fašizmu, sloboda narodu - poručeno je iz GO SDP Banja Luka.




(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.