26.3.2024. 21:47
0
Uoči mubarek noći Lejletul-bedr: Pripremljeno oko 10.000 iftara za ugroženo stanovništvo u Gazi
FOTO: mina
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je, 16. dana ramazana i uoči mubarek noći Lejletul-bedr, pripremila oko 10.000 iftara za ugroženo stanovništvo u Gazi.

Prije dva dana Islamska zajednica, na više lokacija u Rafahu i središnjem Pojasu Gaze, podijelila je skoro 9.000 iftarskih obroka. 

Prije toga, ugroženom stanovništvu podijeljeni su i prehrambeni paketi, te druge potrepštine koje su im neophodne.

"Pomoć se distribuira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom 'Human Appeal', a Islamska zajednica stalno pregovara sa brojnim humanitarnim organizacijama da bi se unaprijedila distrubucija pomoći na pogođena područja i stanonovištvu isporučila potrebna pomoć", saopštila je MINA. 

mina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.