28.3.2024. 11:28
0
Karišik i Hadžibajrić privedeni u MUP KS: Objavljen video privođenja u Starom Gradu
Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, čiju imovinu jutros ponovo pretresa policija u sklopu akcije "Start 2" privedeni su u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako se nezvanično saznaje, osim imovine u njihovom vlasništvu, policija je jutros pretresla i objekte Lejle Begović, sestre bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo zasad je samo zvanično saopćeno da se vrše pretresi po nalogu Tužilaštva KS i naredbi kantonalnog Suda.

Advokat Elmedina Karišika Mirsad Crnovršanin naveo je da se ovdje radi o "pravnom nonsensu", budući da su obojica osumnjičenih već pod mjerama zabrane Suda BiH, kao i da su, prema njegovim riječima, predmeti koji su traženi naredbama o pretresu već ranije izuzeti u sklopu istrage koju vodi Tužilaštvo BiH i deponovani u Sudu BiH. 

Podsjetimo, u maju prošle godine, u sklopu akcije "Start" uhapšeni su tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid, Karišik, kao i sekretarka Općine Alma Destanović, te Mustafa Dedić i Emina Rogo. 

Nakon hapšenja, Hadžibajrić stariji i Destanović su predati u nadležnost Tužilaštva KS, dok je Karišika i Hadžibajrića mlađeg preuzelo Tužilaštvo BiH. 

U pritvoru je trenutno samo još Ibrahim Hadžibajrić, dok su ostali pušteni na slobodu, uz određene mjere zabrane. 

Hayat je objavio i snimak privođenja Karišika, koji je izveden iz luksuznog kompleksa "Tao House" u Čadordžinoj ulici u Starom Gradu. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.