29.3.2024. 10:56
0
Karišik i Hadžibajrić predati Tužilaštvu KS
Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić, koji su jučer ponovo uhapšeni u u akciji kodnog naziva "Start 2", nakon krim-obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Nakon što ih ispita postupajući tužilac u ovom predmetu, bit će donesena odluka o eventualnom prijedlogu pritvora.

Po nalogu Tužilaštva KS, jučer su pripadnici MUP-a obavili pretrese imovine Elmedina Karišika i Seida Hadžibajrića, kao i Lejle Begović, sestre ranije uhapšenoh bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića. Ona je saslušana kao svjedok.

Karišik i Hadžibajrić sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi, te zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju, saopćeno je iz MUP-a KS.

Karišik i Hadžibajrić hapšeni su i u maju prošle godine, kada je uhapšen i Ibrahim Hadžibajrić, ali je istragu u odnosu na njih preuzelo Tužilaštvo BiH, odnosno odjel koji se bavi predmetima povezanim sa Sky aplikacijom. Pušteni su kasnije, uz jemstvo, odnosno mjere zabrane.

Jučerašnje ponovno hapšenje odnosi se na predmet koji se tiče istrage koju vodi Tužilaštvo KS protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih.

Advokat Elmedina Karišika Mirsad Crnovršanin ovu situaciju, gdje o istoj stvari istragu vode dva tužilaštva nazvao je "pravnim nonsensom".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.