4.4.2024. 22:38
0
Zajednički iftar u MIZ Čapljina: "Nadamo se da je ovaj skup dokaz da nas sve čeka bolja budućnost"
FOTO: Facebook
U sjedištu Medžlisa Islamske zajednice Čapljina večeras je održan zajednički iftar.

Na iftaru su bili prisutni: glavni imam MIZ Čapljina, Adem ef. Šuta, don Ilija Petković ,župnik župe sv. Franje Asiškog u Čapljini, paroh čapljinski Igor Mastilović, predsjednik MIZ Čapljina, Izedin Kurtović, Irfan ef. Ibrahimovi imam džemata Čapljina, Mateo Jovanović, direktor O.Š. Vladimira Pavlovića, Harisa Džaferović, direktorica O.Š. Čapljina, Zorica Brajković, predstavnica Caritasa Čapljina, Azer Basarić, predstavnik Merhameta Čapljina, predstavnik radija Čapljina i sekretar MIZ Čapljina Elmir Heljić.

Nakon iftara prisutnima se obratio glavni imam Adem ef. Šuta i njegovu poruku poruku prenosimo u cijelosti:

- Braćo i sestre, sve vas toplo selamim i pozdravljam i zahvaljujem vam se što ste se odazvali na moj poziv.

Ovaj večerašnji skup u Čapljini dovoljan je razlog da vjerujemo da nas Bog Uzvišeni nije ostavio i Njemu se zahvaljujemo na toj velikoj milosti. Vjerujemo i nadamo se da je ovaj skup dokaz da nas sve čeka bolja budućnost.

Na budućnost mi možemo uticati – što i činimo u ovom trenutku, mi želimo i poručujemo večeras da hoćemo uticati na to da nam budućnost bude prožeta dijalogom, razumijevanjem i zajedničkim aktivnostima na radost svih građana našega grada i šire.

Mi smo večeras ponosni jer smo počašćeni da zajedno iftarimo u mjesecu ramazanu, u vremenu muslimanskog posta, u vremenu kada poste i pravoslavni vjernici i u vremenu obilježavanja blagdana Uskrsa - rekao je, između ostalog, ef. Šuta.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.