9.4.2024. 8:50
0
Vukanović žestoko napao Borenovića: "PDP je postao privjesak SNSD-a, a on Dodikova marioneta"
FOTO: N1
Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, izjavio je kako predsjednik PDP-a Branislav Borenović više nije opozicionar.

Vukanović je Borenovića "ispisao" iz opozicije nakon što je PDP za gradonačelnika Banje Luke opet predložio Draška Stanivukovića.

On smatra kako je Borenović uticao na mnoge PDP-ovce da u ovoj borbi podrže Stanivukovića, a ne Igora Crnatka.

Vukanović dodaje kako je na ovaj način okončana borba dvije frakcije u PDP-u, one opozicione na čelu sa Crnatkom i one koja je sarađivala sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, a čiji predstavnici su Stanivuković i Borenović.

- PDP je definitivno nažalost skrenuo ulijevo i postaje privjesak Milorada Dodika i SNSD, rekao je Vukanović.

Istakao je da mu je žao opozicionara u PDP-u.

- Na tajnom glasanju tri četvrtine članova Predsjedništva PDP glasalo je za Draška, što je očekivano i što sam najavio jer Draško ima ogroman novac, koji je akumulirao kroz izdaju i političku korupciju u posljednje četiri godine provedene na čelu Banje Luke, i sa njim kupuje naklonost i obećava funkcionerima PDP-a podršku u kampanji, kazao je on.

Potom je Vukanović poručio kako ne postoji suštinska razlika između Borenovića i Stanivukovića sa jedne ili Nenada Stevandića i Ognjena Tadića sa druge strane.

- Svi su marionete u rukama Milorada Dodika, rade što im on kaže i naredi, samo što čelnici PDP misle da su mnogo pametni i da narod ne vidi šta rade pa se nadaju da će ga prevesti žednog preko vode, ali im to neće poći za rukom. Podrškom Drašku, predsjednik PDP Branislav Borenović se vratio na fabrička podešavanja, u 2006. i 2007. godinu kada je bio ministar omladine, porodice i sporta u drugoj Vladi Milorada Dodika, istakao je Vukanović.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.