6.5.2024. 14:08
0
NiP: U Mostaru vlada haos i bezvlašće. Vlasti da reaguju dok nije prekasno
Posljednih mjesec dana u Mostaru vlada haos, bezvlašće i prešućivanje od strane svih odgovornih na lokalnom i kantonalnom nivou.

Svjedočimo raznim navijačkim napadima, upadima u domove, prijetnje pištoljima, vezanje lisicama, otuđivanje imovine u gluho doba noći a kap koja bi morala preliti čašu je podmuklo uništavanje travnjaka stadiona Veleža.

Spremnost određene grupe ili grupa da šalju dronove sa kiselinom na stadion suparničkog kluba mora biti alarm svim nadležnim, a da ne spominjemo sve ono što se desilo od početka aprila u Mostaru i Stocu.

Dolijevanje ulja na vatru običnim građanima Mostara u ovome trenutku nije potrebno ali lokalne vlasti moraju odmah i bez odlaganja adekvatno reagovati.

Pozivamo MUP HNK, Tužilaštvo HNK i sve nadležne organe da se uključe u pronalazak i najstrožije kažnjavanje sudionika svakog incidenta koji se dogodio u posljednje vrijeme a sve kako bi se poslala poruka u javnost da Mostarom vlada zakon a ne određene grupe ljudi.

Ukoliko nemate mogućnosti, resursa, dovoljno ljudi ili znanja javno vas pozivamo da zatražite pomoć od Federalne uprave policije, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pa čak i Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine kako bi se napokon stalo u kraj ovim dešavanjima u Mostaru.

Obični građani Mostara ne mogu i ne smiju biti taoci određenih grupa, politika ili njima poznatih viđenja situacije u Mostaru.

Naš jedini zastupnik u Skupštini HNK Omer Hujdur je na samom početku ovih incidenata zatražio sazivanje hitne tematske sjednice jer smo smatrali da je već tada bila narušena sigurnosna situacija u Mostaru a danas svjedočimo da je sve ovo izmaklo kontroli. Odgovora na njegov zahtjev za sazivanje tematske sjednice po starom običaju nema a Mostar praktično postaje mjesto u kojem jedan obični građanin se više ne osjeća sigurno.

Reagujte adekvatno dok ne bude prekasno, reagujte dok Mostar nije dobio svoga "Vedrana Puljića".

(Ajdin B.)

MostarNiP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.