5.8.2017. 13:52
4
Edin Džeko kupio lijek za Ernesu Kulalić
Bh. fudbaler Edin Džeko odlučio je pomoći bolesnoj Sarajki Ernesi Kunalić, za koju je ovih dana pokrenuta humanitarna pomoć kako bi se spasio njen život.

Ernesa je oboljela od karcinoma dojke, ali uprkos tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, njena borba sa rakom i metastazama još nije završena.

Iz tog razloga bi hitno trebala početi primati terapiju – novi, pametni lijek, Olaparib (Lynparza). To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH, piše N1.

Inače, ovaj lijek u Zagrebu košta 5100 eura i bh. reprezentativac je prvi odlučio donirati te je apelovao i na ostale da pomognu da se spasi mladi život.

(N1/Alen Avdić)

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.