2.10.2019. 15:09
0
Majka riješila da od nje napravi kraljicu ljepote: Tjerala je da se šminka i pije energetske napitke
Plavokosa ljepotica Eden Wood rođena je 2005. godine, a kada je imala samo dvije godine njena majka Mickie odlučila je da od svog djeteta napravi modela i kraljicu ljepote.

Dok su se njene vršnjakinje igrale sa lutkicama, Eden je majka sređivala i fotografisala, a zatim “vukla” po raznim takmičenjima ljepote širom zemlje, što je dovelo do toga da je Eden Wood proglašena za najljepšu djevojčicu u SAD.

Mala Eden je morala da “sačuva ljepotu”: redovno je posjećivala solarijume, jela samo niskokaloričnu hranu, oblačila haljinice od tila, šminkala se svakodnevno i pravila komplikovane frizure.

Tako je djevojčica, koja još nije znala ni slova, defilovala pistom i mahala prisutnima. Žiri je bio zadovoljan, ali prigovori publike pali su na njenu majku Mickie.

Da bi Eden uvijek bila nasmijana i dobro raspoložena, njena majka joj je “doturala” energetske napitke, koje je djevojčica redovno pila.

Image result for eden wood

Sva ta energetska pića su pogoršala Edenino zdravlje: počela je da ima jake glavobolje i probleme sa probavom. Ali njenu majku to nije zanimalo, ona je nastavila da pravi modela od svoje kćerke.

Konačno, Mickie je upozorena da će joj oduzeti dijete, ako se ne promijeni. Kasnije se ispostavilo da je majka često tukla Eden, “kako bi djevojčica stvorila otpor prema stresnim situacijama.”

Kada je Eden napunila 6 godina i dobila 300. krunu, izrazila je želju da prekine sa takmičnjima za ljepotu i manekenstvom. Djevojčica je rekla da je umorna od svega i da želi da radi nešto drugo.

Kasnije je napisala autobiografsku knjigu, glumila u nekoliko filmova i osmislila lutku koja liči na nju. U budućnosti planira pokretanje posla sa majkom, gdje bi se bavile prodajom dječje garderobe.

Image result for eden wood

Danas Eden ima 14 godina, ali gledajući njene fotografije stiče se utisak da joj je barem 20.

Godine provedene pod teškom šminkom i u manekenstvu, učinile su djevojčicu starijom, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.