15.11.2019. 13:05
1
Burna reakcija razočarane publike: Sandri Silađev slika sa Šešeljom nije trebala
Za glumicu Sandru Silađev šira javnost čula je prije nekoliko godina, kada se na društvenim mrežama proslavila kao Dinja, neobična žena koja crnohumornim pogledom na svijet malo koga ostavlja ravnodušnim. Uloga Olge Popovski donijela joj je drugu vrstu publike, a zanimljiv je podatak da sve što izgovori u hit-seriji „Istine i laži“ pisala je upravo ona što daje dodatnu draž.

Prihvata različitosti

No prije nekoliko dana podigla se ogromana prašina kada je popularna glumica obavila sliku sa ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom. Ispod koje je stavila potpis da je on osoba koju su naviše imitirali na Akademiji za vrijeme studija, te dodala da slika nema veze sa njenim političkim opredjeljenjem.

Bez obzira na njen pokušaj „pranja“ publika je ipak veoma burno reagovala na ovu objavu, nakon čega je ona obrisala sliku sa svog profila, što je naravno dodatno podstaklo sumnje kod njenih obožavatelja, posebno mislimo na one iz Bosne kojih je mnogo. I kako je i sama govorila u svojim objavama posebno je vezana za Bosnu, jer je i jedan vremenski period živjela tu. Vrlo često je u svojim klipovima „skidala“ bosanski akcenat i tim nas sve „kupila“.



no što je neprikladno u cijeloj ovoj priči jeste upravo slika sa ratnim zločincem, koja je bacila u sjenu na sav njen rad i sve one pozitivne stvari koje je uradila u svojoj branši. Ono što je posebno razočaravajuće iz ugla njenog fana ali i novinara, jeste da je Sandra često naglašavala da poštuje i voli sve religije i da prihvata sve različitosti, drugačije.

Ljudska prava

Za sebe često kaže da je borac za ljudska prava, prava žena, feministikinja. Ali radi potpuno suprotnu stvar, pa čak i da se radi o šali, jer vrlo dobro znamo ko je Šešelj. Apsolutno oličenje zla i sam Bog zna koliko njih vođeni njegovom ideologijom ubilo, silovalo ogroman broj žena, djevojčica, starica. Zar se i one ne svrstavju u grupu žena za čija se prava Sandra „bori“ .

Mnogi Bosanci ali i Hercegovci dobro pamte ime četničkog vojvode Vojislava Šešelja i ono što je još bitnije da se ovakve stvari ne smiju događati bar ne u svijetu umjetnosti, jer umjetnost je umjetnost, a politika je politika, ma kako nam to bilo plasirano.

Posao glumca i stand up komičara kakav je Sandra je da uveseljava ljude, a ne da ih podsjeća na strahote ratnih dešavanja.

Oglasila na Facebooku

Nakon medijske hajke zbog slike sa četničkim vojvodom. Sandra se tim povodom oglasila na svojoj oficijalnoj facebook stranici na kojoj se pravda i da nije politički istomišljenik krvnika. Između ostalog dotakla se i pokojnog Đinđića.



-Moje društvo i ljudi koji su mi bliski znaju da ne podnosim da se izjašnjavam politički (iako sam privatno od kako sam imala pravo glasa uvijek glasala za Đinđića) ali se trudim da se kao umjetnik ne stavljam u političke kontekste i ne priklanjam strankama te me je par prijatelja upozorilo da ne kačim selfi jer će ispasti da sam za Šešelja – napisala je na svom profilu ona, prenosi Express.


(Amila Alijagić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.