13.7.2021. 14:43
0
"Nikakva ulaganja i podrška iz BiH nisu bili ponuđeni": Asmir Kolašinac otkrio detalje iz svoje karijere
Srbijanski atletičar Asmir Kolašinac otkrio je da je imao ponudu da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

“To se desilo sve 2005. ili 2006. godine. Znam da je vrlo blizu bile OI u Pekingu. Ja tad još uvijek nisam imao nastup za reprezentaciju, a u tom trenutku tri bacača u Srbiji su bila bolja od mene. Čak su bili blizu normi. A svaka zemlja maksimalno može da pošalje tri bacača na Olimpijske igre”, počinje priču Asmir.

Zahvaljujući potezu tadašnjeg selektora BiH, Srbija je dobila vrhunskog sportistu.

“Ja sam u tom trenutku dobro trenirao, napredovao sam i san mi je bio da odem na Olimpijske igre. U Srbiji nisam imao mjesta i postojala je ponuda da nastupam za BIH. Ponuda je bila da nastupam ako hoću, ako neću ne moram. Nikakva ulaganja, nikakva podrška nije nuđena. Ja sam onda to odbio, pogotovo jer me je čovjek koji je tada bio selektor reprezentacije onako na jedan vrlo ružan način uvrijedio”, rekao je u intervjuu za Mondo Kolašinac.

Najbolji srbijanski bacač kugle će četvrti put u karijeri predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama – Peking, London, Rio, pa sada Tokyo.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.