7.5.2023. 13:52
0
Christina Applegate o borbi s multiplom: Jednog se jako boji
Glumica Christina Applegate (51) otvoreno je progovorila o životu s multiplom sklerozom, otkrivajući da je borba s bolešću za nju teška i da nema dobrih dana.

U novom je intervjuu za Vanity Fair otkrila koliko je teško živjeti s iscrpljujućom bolešću koja je njen svijet okrenula naglavačke. Glumica je u avgustu 2021. nakon dijagnoze bila prisiljena odustati od uloge u Netflixovoj seriji ‘Dead to Me’.

– Nedostaje mi to iskustvo, ali u isto vrijeme, budući da je to bila nevjerovatna borba ove i prošle godine, osjećam olakšanje što se više ne moram toliko truditi da preživim dan – rekla je nedavno.

Na pitanje kako se osjeća nakon dvije godine borbe s bolešću, glumica je priznala da nikad nema ‘dobar dan’.

– Imaš samo male, usrane dane. Ljudi kažu: ‘Pa, zašto se više ne tuširaš?’ Pa zato što je ući u tuš zastrašujuće. Možete pasti, možete se poskliznuti, noge vam mogu otkazati. Pogotovo zato što imam stakleni tuš. Strašno mi je ući tamo – priznala je. 

Applegate je dodala da se muči s najjednostavnijim zadacima, uključujući hodanje niz stepenice i nošenje stvari.

– J****o je teško Još uvijek mogu voziti auto na kratke udaljenosti. Mogu donijeti hranu svom djetetu – objasnila je.

Christina, koja je bila nominirana za nagradu SAG za izvanrednu glumačku izvedbu u humorističnoj seriji, nakon toga je priznala da joj je to vjerovatno posljednja dodjela, navodi magazin Azra. 



(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.