19.7.2023. 22:27
2
Sve za ljepotu: Španska voditeljica u stražnjicu ugradila čip kako bi usporila starenje
FOTO: Instagram
Poznata španska voditeljica Elsa Anka (57) odlučila je da pod svaku cijenu zadrži mladolik izgled na pragu sedme decenije. Osim uobičajenih načina, kao što je zdrava ishrana, vježbanje i po neka estetska korekcija, ona je izabrala i metodu protiv starenja koja je sve popularnija u svijetu.

Naime, nije tajna da izgled žene koja zađe u zrele godinje počinje da se mijenja nakon ulaska u menopauzu te dolazi opadanja nivoa ženskog hormona estrogena. Elsa je riješila da i tome stane na put ugradnjom specijalnog čipa u stražnjicu, prenosi Avaz.

Čip postepeno oslobađa estrogen, što, kako se vjeruje, pomaže da se uspostavi hormonalni balans kao u mladosti. Sama intervencija košta oko 400 eura, ali malo ko govori o nuspojavama.

Kako je ispričala Elsa, efekte čipa osjetila je dvije sedmice nakon ugradnje, ali ne onako kako je očekivala.

- Primijetila sam efekte posle 15 dana. Osjećaš se pomalo mrtvo od struka naniže, pa oživiš - rekla je ona za španski Fokus TV, a prenosi britanski „Sun“.

Stručnjaci tvrde da je ovaj čip isto što i hormonske pilule, samo što pacijent ne mora da razmišlja kad treba da ih popije, zato što čip postepeno i u tačno određenoj dozi ispušta estrogen.

Pad nivoa estrogena je najveći neprijatelj žena u zrelim godinama. Studija rađena u Austriji otkrila je da pad ovog hormona u menopauzi može ubrzati proces starenja. Ovaj hormon je važan jer ima utjecaj na proteinski kolagen, koji koži daje elastičnost.

Uzimanjem estrogena bilo kroz pilule ili, kao Elza, ugradnjom čipa dovodi do obnavljanja kolagena u kostima, što utječe ne samo na kožu već i na kosti koje daju oblik brade i jagodica. Ovaj čip djeluje poput hormonske terapije i ublažava simptome menopauze.

Kako je objasnio dr. Ivan Manero, čip je poput pilule koja se ubacuje pod kožu sa svim hormonima koji su jednoj osobi potrebni.

(Elmedina H.)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.