9.8.2023. 15:58
0
Slika iz doma Ilona Muska: Milijarder živi u montažnoj kući od 50.000 dolara
FOTO: AFP
Pisac i novinar Walter Isacson otkrio je kako izgleda jedna prostorija u kući Ilona Maska, koju je najbogatiji čovjek na svijetu platio samo 50.000 dolara.

„Godine 2020. Musk je odlučio da proda svojih pet velikih kuća i da za primarnu rezidenciju izabere ovu spartansku kuću sa dvije spavaće sobe u Teksasu. Tu bismo se sastajali i on bi sjedio za ovim drvenim stolom i telefonirao“, rekao je Isacson, koji radi na Muskovoj biografiji protekle tri godine, prenosi N1.

On je fotografiju skromne kuće podijelio na X-u, platformi ranije poznatoj kao Twitter.

Biograf je rekao da će objasniti zašto je Musk odlučio da proda svoje druge kuće u knjizi koja će biti objavljena 12. septembra.

Milijarder je u prošlosti rekao da želi da proda svoju imovinu kako bi finansirao plan da bi jednog dana izgradio koloniju na Marsu.

Fotografija prikazuje Muskovu kuhinju i dio njegove dnevne sobe, u kući koja se nalazi u blizini SpaceX-ovog mjesta lansiranja.

Ljudima je pažnju privukla katana na stolu za kafu, skulptura u obliku rakete, brojne video igre i Teslina „Plaid Mode“ jakna, u kojoj je Musk ranije fotografisan.

Milijarder, koji je veliki ljubitelj naučne fantastike, takođe ima poster za naučnofantastični magazin „Amazing Stories“ okačen iznad kuhinjskog stola. Kako piše Business Insider, ovaj poster košta manje od 33 dolara.

Ovo nije prvi put da javnost dobija kratak uvid u Muskov privatni život.

Prošle godine, izvršni direktor Tesle podijelio je fotografiju svog noćnog stočića, na kome je bilo nekoliko limenki dijetalne koka-kole bez kofeina i dvije replike pištolja.

Musk je 2020. objavio da „prodaje skoro svu fizičku imovinu i da neće imati kuću.“

Sedmicama kasnije, pet njegovih domova je oglašeno na sajtu Zilou.

Musk je svoju posljednju kuću prodao za 30 miliona dolara 2021. godine, nakon što je rekao da je počeo da iznajmljuje kuću u Teksasu od SpaceX-a, vrijednu svega 50.000 dolara.

Insider je ranije izvijestio da je montažna kuća pod nazivom „Casita“ isporučena SpaceX-u.

U to vrijeme, Musk je negirao da živi u montažnoj kući, rekavši da zapravo stanuje u drugoj maloj kući u Teksasu. Ali u julu 2022. priznao je u jednom podkastu da živi u montažnoj kući, dok drugu koristi za goste.

Čini se da je Muskov trenutni smještaj manje razmetljiv od nekih njegovih prethodnih kuća.

Kako piše Insider, milijarder je bio poznat po tome što je priređivao raskošne zabave, uključujući žurku na temu „Velikog Getsbija“.

Takođe se vjeruje da je milijarder u procesu izgradnje druge kuće u Teksasu, prema izveštajima Wall Street Journala.

Prošlog mjeseca oni su pisali da je moguće da vlasnik Tesle pravi kuću od stakla. Ranije ove godine, Journal je izvjestio da Musk pravi gradić za svoju kompaniju pod nazivom „Snailbrook“ u Teksasu i da planira da unutar njega stvori privatan kompleks za sebe.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.