13.9.2023. 10:55
0
Stanivukovića je provocirao za "jahanje" a zgrozio je i izjavama o ženama: Ne mogu ja da čistim bebu, j***m mu mater to sve žena radi. Ja sam tu da je volim
Srbijanski reper Dragomir Despić Desingerica, ponovo je prije nekoliko dana dospio u žižu javnosti nakon što je priveden na Paliluli zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kontroverznom reperu bilo je određeno zadržavanje u trajanju do dvanaest sati, a sutradan je napustio policijsku stanicu.

On je u BMW X6 zaustavljen na Paliluli, jer je vozio bez tablica, a tom prilikom utvrđeno je da je pozitivan na psihoaktivnu supstancu kanabis nakon čega mu je određeno zadržavanje od 12 sati.

Desingerici je u automobilu pronađena i testera i palica, a takođe mu je i automobil zaplijenjen.

Reper je inače, pokušao i da izbjegne odvođenje u policijsku stanicu tvrdeći da je poznata ličnost.

Despić je dobro poznat i bosanskohercegovačkoj javnosti budući da ga je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković "proslavio" u našoj zemlji među svim naraštajima.

Podsjećamo, Stanivuković im je uskratio dozvolu za nastup u tom gradu, ocijenivši da je njihov koncert "neprimjeren". 

Povod za reakciju gradonačelnika Banjaluke bio je snimak s jednog od nastupa, na kojem Desingerica jednu od svojih obožavateljki blagim pokretima udara patikom o glavu.

"Pljugice, desingerice, voćkice, breskvice, kako sebe nazivaju ovi umjetnici, više neće moći nastupati u Banjaluci. Moramo da sačuvamo vrijednosti i poruke koje se šalju kroz ovakav vid događaja. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku", poručio je Stanivuković u snimku koji je podijelio na društvenim mrežama.



Dakle, onako u svom populističkom maniru, odlučio je da sačuva vrijednosti od umjetnika pod pseudonimima Desingerica i Pljugica dok je za početak školske godine učenicima doveo da im pjeva Sergej Pajić. I Pajić nema ništa manje diskutabilne tekstove od pomenutog dvojca.



Osim toga, gradonačelnik je zaboravio činjenicu da, kada je riječ o publici na nastupima Pljugice i Desingerice, riječ o punoljetnim licima koje su sopstvenim izborom došli na nastup.

Inače, "čuvar vrijednosti" je prije dvije godine usnimljen kako pada u trans sa zvukovima Baje Malog Knindže. Jeste, istog tog Baje Malog Knindže koji je za vrijeme agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu izvodio najmonstruoznije tekstove za "dizanje morala" srpskoj vojci.



Nego da se vratimo pomenutom dvojcu. Nakon prepucavanja na TikToku na relaciji Stanivuković-Despić, banjalučkom gradonačelniku su upućivane provokacije sa nastupa.

"Draško mi te volimo, Draško mi te volimo, Draško mi te volimo", ponavljala je okupljena masa ljudi koja je došla na nastup dvojca.

Snimak možete pogledati OVDJE.

A provokacije mu je uputio i Despić obraćanjem na Tik Toku, gdje je pomenuo neke afere Stanivukovića, ali i slučaj gdje je zaposlenica Gradske uprave na gradonačelniku učila kako jahati konja. 

Obraćanje na Tik Toku možete pogledati OVDJE.

Kada je riječ o Dragomiru Despiću, osim muzike, bavi se i tetoviranjem, te posjeduje svoj salon.

Despić je muzičku karijeru započeo 2022. godine, kada je sa Lukom Bjelovićem Pljugicom objavio prvi singl Kucci Kucci.

Pjesma je dobila medijski publicitet pošto su za potrebe snimanja spota zaustavili saobraćaj na auto-putu.

Despić je i seksističkim izjavama u jednom podcastu izazvao burne reakcije. 

"Ono, pranje sudova, presvlačenje djeteta, to sve žena radi, brate. normalno, žensko je, je**m mu mater, ne mogu ja da čistim bebu i ta sr**a. Ja sam tu da je volim. Ne mogu. Ja sam tu da volim i da, bajo njoj priuštim sve što treba da ima i više od toga, ako treba. I da je vaspitaš ako treba, normalno", kazao je Despić.

A nedavno je imao i saobraćajnu nesreću sa svojom suprugom.

"Odjednom je samo nestao put. Mislili smo da sigurno ginemo. I supruga i ja smo bili svjesni da nema nazad. Da sam vozio sporije sigurno bismo poginuli jer bi se auto isprevrtao. A ovako smo bukvalno preletjeli i sletjeli u kanal i upali u blato. Da se nisam vezao završilo bi se kobno. Nevena je ostala bez svijesti, auto se cijelio pušio, nismo znali da li će eksplodirati. Ni sam ne znam kako smo izašli. Policija je bila u šoku što smo preživjeli. Pukla mi je grudna kost ali to tada nisam osjetio, tek nakon par dana", kazao je u izjavi srbijanskim medijima. 

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.