16.6.2016. 16:51
0
Novi roman Paula Coelha o životu Mata Hari
Brazilski romanopisac Paulo Coelho priprema svoje novo književno djelo posvećeno životu jedne od najfatalnijih špijunki Prvog svjetskog rata, plesačice Mata Hari, piše Anadolu Agency (AA).
Izdavačka kuća Alfred A. Knopf danas je objavila da će Coelhov "The Spy" (Špijun), prvi narativni roman u prvom licu o holandskoj plesačici biti objavljen 22. novembra ove godine. 

Djelo započinje pismom kojeg je Mata Hari napisala 1917. godine, sedmicu dana prije nego je ubijena u Parizu zbog navodne špijunaže tokom rata.

Za potrebe romana Brazilac je koristio dokumentaciju koja je o Mata Hari objavljivana posljednjih 20 godina. 

"Mata Hari je bila jedna od prvih feministkinja našeg vremena koja je prkosila muškim očekivanjima u to vrijeme i izabrala, umjesto nezavisnosg, nekonvencionalan život", napisao je Coelho. 

Njegova djela do sada su se prodala u više od 200 miliona kopija širom svijeta, a "Alhemičar" mu je napoznatiji roman. 

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.