17.6.2021. 18:36
0
Aleksandar Saša Bukvić u Collegium artisticumu otvorio Izložbu art koncepta
Izložba art koncepta umjetnika Aleksandra Saše Bukvića "SVAKI ČOVJEK JE UMJETNIK" svečano je otvorena u utorak, 15. juna 2021. godine u klubu galerije Collegium artisticum.

"Na zidu koji vidite iza mene su se takoreći rodila Jugoslovenska dokumenta, sredinom osamdesetih godina, a u čijem je nastajanju, osmišljavanju i organizaciji učestvovao i Saša Bukvić, zajedno sa Jusufom Hadžifejzovićem i pokojnim Radoslavom Tadićem. Saša je bio jedan od glavnih aktera u realizaciji niza samostalnih izložbi koje su prethodile a potom i iznjedrile Jugoslovenska dokumenta, koja će, krenuvši sa ovog zida u klubu galerije Collegium artisticum, prerasti u manifestaciju i kulturni događaj od iznimnog značaja u okviru kulturne scene tadašnje Jugoslavije ali i u internacionalnom kulturnom kontekstu.


Osim toga, tokom prethodnih decenija, na ovom zidu i u ovom klubu su bili predstavljeni radovi brojnih eminentnih bosanskohercegovačkih umetnika i umetnica, ovde su se sastajali, družili i o umetnosti diskutovali velikani naše kulturne scene, tako da je i ovaj prostor kluba kao sastavni deo galerije itekako imao značajnu ulogu na kulturno-umetničkoj sceni grada i BiH. Nadam se da će i vama u budućnosti ovo biti mesto kojeg ćete se rado sećati i kojem ćete se sa radošću vraćati.", kazala je Sanela Nuhanović.

Izložbu je svečano otvorio Nerzuk Ćurak, koji je bio i jedan od učesnika likovne avanture i koncepta "Svaki čovjek je umjetnik".


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.