6.7.2023. 17:50
0
Disney gubi milione dolara zbog promocije rodne ideologije
FOTO: Printscreen
Poznati američki i svjetski filmski brend Walt Disney ima ogromne gubitke od 900 miliona dolara, a mnogi kritičari ove filmske kuće tvrde da je razlog promocija rodne ideologije, odnosno forsiranje homoseksualnih i transseksualnih likova, čak i u filmovima za djecu.

Ekonomski i filmski portali prenose da problemi Disney kuće rastu jer kompanija sve više prihvata transrodnost, kritičku rasnu teoriju i druge oblike takozvane progresivne politike u ostvarenjima namijenjenim djeci.

Dionice Disney kompanije pale su prošle godine 44 posto, pa u kompaniji planiraju otpuštanje 7.000 zaposlenih. Procjenjuje se da je Wolt Disney izgubio čak 890 miliona dolara zbog loše gledanosti posljednjih osam izdanja. Otkazi dolaze nakon finansijski katastrofalne 2022. godine, zbog koje je iznenada otpušten tadašnji glavni izvršni direktor Bob Čapek, prenosi N1.

Najnoviji crtani film “Elemental” imao je veoma lošu gledanost, a peti nastavak filmskog serijala o Indiani Jonesu nema dobre ocjene kritike.

Elemental je predstavio prvi rodno neutralni lik, što je jedan od slučajeva prikazivanja elemenata rodne ideologije zbog koje mnogi gledaoci sve više izbjegavaju Disney sadržaj.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.