22.11.2015. 14:15
0
Z.H priznao da je bacio pirotehničko sredstvo u tunelu Salakovac u kojem je bio Anto Jeleč
Osumnjičeni Z.H. priznao je da je bacio pirotehničko sredstvo u tunelu Salakovac koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, izjavila je Feni dežurna tužiteljica HNŽ-a Maja Čišić.

Dodala je kako je osumnjičeni izjavio da u trenutku izbacivanja pirotehničke naprave iz automobila nije vidio nikakvo vozilo iza sebe te nije imao namjeru da tu napravu baci na vozilo generalna Jeleča.

 „On je bacanjem pirotehničkog sredstva doveo u opasnost život i imovinu, no bez namjere da ga baci na vozilo generala Jeleča“, pojasnila je tužiteljica, naglasivši kako je to djelo kvalificirano kako kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

 Po njezinim riječima, još uvijek nije utvrđeno o kojem se pirotehničkom sredstvu radi te da se istraga o ovom slučaju nastavlja.

 Prema pisanju medija, osumnjičeni je Zlatko Humo, sin bivšeg ministra u Vladi HNŽ-a Esada Hume i zaposlenik u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji u BiH.

 Zajedno sa Humom u vozilu su bile još dvije osobe inicijala P.A i M.A.

 Podsjećamo, u petak oko 17.30 sati general Anto Jeleč prijavio je eksploziju koja se dogodila ispred njegovog vozila u tunelu Salakovac na izlazu u smjeru Mostara. On je tada dao i podatke o registracijskim oznakama vozila koje se kretalo ispred njega.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.