3.11.2018. 19:37
1
Nepoznati i dobro organizovani pljačkaši u Mostaru prave "dar-mar": Pljačkaju banke, trgovine, pumpe i pošte
Mostarom i pojedinim dijelovima HNK trenutno "operira" razbojnička grupa koju policija HNK još uvijek nije uhapsila.

U posljednjih 20-ak dana dogodilo se osmo razbijništvo, a ovaj put na benzinskoj pumpi. Osim pumpi, mete su pošte, banke, trgovine...

Pljačkaši su, prema pisanju Dnevnog Avaza, prvo nasrnuli na zaštitara i oteli mu pištolj, a potom su ispraznili kasu, u kojoj su se nalazile skoro 2.000 KM, te su se pješice udaljili u nepoznatom pravcu. To su detalji posljednje pljačke benzinske pumpe.

Posljednje dane oktobra obilježile su pljačke poslovnica brze pošte na mostarskom Bišću Polju, koje su počinjena po skoro istom šablonu. Iz poslovnice “X-Expressa” uzeli su skoro 10.000 KM, a iz “Euro Expressa” vreće sa pošiljkama, u kojima su se, kako se pretpostavlja, nalazile skupocjene stvari, piše Avaz.

Pljačkaši uglavnom sa sobom nose automatsko oružje, a u nekoliko navrata su pucali i u zrak kako bi uplašili sve ljude oko sebe.


Veliki strah pretrpjeli su i uposlenici dvije poslovnice benzinske pumpe “Petrol” uz magistralnu cestu M-17 u naselju Željuša kod Mostara. Sa plijenom većim od 3.000 KM, pobjegli su BMW-om, piše Avaz.

Nijedan slučaj nije riješen, kao ni onaj od 7. oktobra, kad su dvojica naoružanih razbojnika od zaštitara u objektu “Bingo” kod Čitluka zatražili sef s novcem, nakon čega su pobjegli. Trag se izgubio i razbojniku koji je 9. oktobra usred dana ušetao u poslovnicu banke u Mostaru kod zgrade “Spajalica”, odakle je, uz prijetnju oružjem, uzeo 2.000 KM, dodaje Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.