24.11.2017. 16:44
0
Zatražen jednomjesečni pritvor za Kenana Kršu i Jasmina Zunđu: Kršo oteo dijete i počinio spolni odnos sa 12-godišnjakinjom
Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, koji su uhapšeni zbog otmice 12-godišnje djevojčice Enise Muhić.

Djevojčica je kod njih u stanu bila nekoliko dana dok je nije pronašla sarajevska policija u srijedu navečer na području Novog Sarajeva. Majka je nestanak prijavila u nedjelju navečer. Tačne okolnosti kako je djevočica nestala još nisu obznanjene kao ni uloga majke u čitavom slučaju. Poznato je da je majka dobijala poruke na telefon u kojima je traženo da se Enisa uda za Kršu!

Kršo se sumnjiči da je počinio krivična djela oduzimanje djeteta, kao i spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način, dok se Zunđa tereti za oduzimanje djeteta i pomoć pri oduzimanju djeteta. 

Za Kršu je pritvor zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke ili saučesnike, ponoviti krivično djelo, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. Za njegovog pomagača, pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Kršo je inače i ranije bio hapšen zbog povezanosti s terorizmom i izazivanja incidenata u Sarajevu. Zunđa je hapšen i osuđivan zbog poslova s drogom, kao i zbog teških krađa. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.