25.6.2018. 12:25
0
"Oštro kazniti napadače, Ministarstvo će pomoći u obnovi Crkve u Visokom"
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić osudio je paljenje unutrašnjosti Crkve Presvete Bogorodica u visočkom naselju Čekrekčije, nazvavši to kukavičkim činom pojedinaca, te je pozvao nadležne organe da što prije otkriju i sankcionišu počinioce.

Kazao je da je napad na svetilišta čin najvećeg primitivizma i anticivilizacijskog djelovanja.

- Pozivam nadležne organe da hitno reaguju kako bi se se vratio osjećaj sigurnosti za sve pravoslavne vjernike i pripadnike srpske povratničke zajednice, kojima je potrebna podrška u ovom trenutku. Ovo je čin za osudu i institucije moraju uspostaviti poredak, u Bosni i Hercegovini se ne smije napadati na bilo čije svetinje, niti zastrašivati bilo koga, a oni koji misle suprotno moraju dobiti oštar odgovor – istaknuo je ministar Ramić.

Naveo je da je kontaktirao protjereja Crkve Presvete Bogorodice Miljana Rađenovića, kojem je izrazio podršku i upoznao se o situaciji u Čekrekčijama te kazao da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pomoći u obnovi oštećenog objekta crkve, saopćeno je iz tog ministarstva.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.