25.6.2018. 15:05
0
Policajka osuđena na šest mjeseci zatvora zbog krađe bunde na “Arizoni”
Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (33) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice. Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu.

Tužilaštvo Distrikta Brčko optužilo je policajku Bajraktarević da je 2. decembra prošle godine na pijaci “Arizona” u mjestu Porebrice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1. 200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe i oštetila vlasnika O.H.

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljnjem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani.

Policajka je procesuirana nakon što se u medijima pojavio videosnimak kako na pijaci krade bijelu bundu. Policajka je je tada demantirala krađu, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.