3.4.2023. 15:01
0
Azra Šabanović osumnjičena za ubistvo u Beogradu ostaje u sarajevskom zatvoru
FOTO: Facebook
Brčanka Azra Šabanović, koja se tereti da je umiješana u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, ostat će u pritvorskoj jednici Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, još 22 dana.

Ovo je za Oslobođenje potvrdio njen advokat Damir Kočo, koji je na ovu odluku Suda uložio žalbu.

Kočo je naveo da iz Srbije još uvijek nisu stigli dokumenti koje je tražio a koji se odnose na predmet i krivično djelo koje se stavlja na teret njegovoj branjenici.

Naime, 22-godišnja Azra Šabanović je uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu 14. marta i to po potjernici koju je za njom raspisala Srbija zbog sumnje da je bila saučesnik u ubistvu Radoševića. Osim nje, u Beogradu je uhapšena jedna maloljetnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Prema pisanju srbijanskih medija, njih dvije su, zajedno s Markom Pjanovićem iz Brčkog namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci. Pjanović je također trenutno iza rešetaka a više informacija o njegovom ostanku u pritvoru bi trebalo biti poznato danas.

- Azra Šabanović je dijete koje nema nikakve veze sa događajem koji joj se stavlja na teret. Ona nije osuđivana, izvanredna je studentica i nema nikakvog razloga da se krije. Ovdje se radi o klasičnoj zabludi, kazao je advokat Kočo na sjednici koja je održana u Sudu BiH nakon hapšenja Brčanke.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.