20.7.2023. 14:34
0
Ubistvo Eskobara: Marko Pjanović i Azra Šabanović se pred tužiocem u Beogradu branili šutnjom
Studentica Azra Šabanović (23) iz Brčkog i Marko Pjanović (28) iz Bijeljine koji su nedavno izručeni iz Bosne i Hercegovine u Srbiju zbog sumnje da su pomagali ubistvu Ranka Radoševića (53) zvanog Ranko Eskobar, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili su se šutnjom, saznaje portal "Avaza".

Poslije saslušanja vraćeni su u pritvor koji im je ranije određen, a potvrđen poslije izručenja Srbiji.

Prema pisanju srbijanskih medija, Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega dok je dolazio u kafić benzinske pumpe. Istragom je utvrđeno da je ovo bila složena likvidacija, koja je trajala nekoliko dana i u koju je umiješano čak petoro ljudi, svi sa jasno određenim ulogama i zadacima.

Akcija ubistva počela je dan ranije, kada se na Radoševićevom autoplacu pojavila Azra Šabanović sa Markom Pjanovićem, jednim od vođa navijača Partizana iz Brčkog. Predstavili su se kao kupci zainteresovani za automobil Volkswagen.

Poslije razgovora sa Radoševićem i dogovora oko cijene, koju su navodno sa 30.000 eura uspjeli da spuste na 28.000 eura, Radošević im je rekao da sutra dođu na benzinsku pumpu koja se nalazi u Rušnju, donesu novac i preuzmu automobil.

Radošević ih je po dogovoru narednog dana sačekao na benzinskoj pumpi u Rušnju ali su se umjesto zainteresovanih kupaca, pojavila dvojica egzekutora, sa licima skrivenim iza hirurških maski i kapuljačama na glavama. Tada je već bilo jasno da su Azra i Marko P. služili samo kao mamci.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.