14.4.2023. 13:30
2
Braći Karić određen pritvor: Poznato odakle su navodno uvozili drogu
Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za četiri osobe koje su uhapšene u sklopu akcije MUP-a KS "Overdose".

Riječ je o braći Karić, Ameru i Dini. Amer je okarakterisan kao vođa grupe koja je uvozila drogu. U pritvoru su i Aldin Zornić i Adis Selimović, piše Avaz

Uhapšenoj Zlati Mujkić određen je kućni pritvor. Tri osobe su puštene na slobodu. Akcija „Overdose“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama.

Karići su, prema navodima Tužilaštva BiH drogu uvozili pretežno iz Srbije, a relacija je zatim bila Hrvatska, Austrija, EU... Radi se o heroinu, kokainu, marihuani i smjesi. Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha), koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo, navodi Avaz. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.