14.6.2023. 18:09
0
Pojavio se novi snimak hapšenja učenika koji je pucao u nastavnika u Lukavcu
Pripadnici MUP-a TK priveli su oca dječaka koji je jutros pucao u nastavnika u Lukavcu.

Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

“Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se poduzimati dalje radnje u odnosu na osumnjičenog”, rekao je Adnan Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva policijski službenici MUP-a TK obavljaju pretres porodične kuće u Lukavcu.

“Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole.

On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat”, saopšteno je iz Tužilaštva TK nakon jutrošnje pucnjave.

“Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja”, dodaju iz Tužilaštva TK.

Portal Crna-Hronika je objavio novi video hapšenja dječaka G.M. iz Lukavca. Novi video je zabilježen iz lokalnog kafića.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.