28.7.2023. 21:44
0
Detalji nesreće kod Mostara: Povrijeđeno troje djece, 11-godišnjak zadobio povrede opasne po život
FOTO: Bljesak.info
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras u 18.40 sati dogodila u mjestu Žovnica, na cesti Mostar - Široki Brijeg, povrijeđene su četiri osobe, među kojima je troje djece, potvrđeno nam je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako saznajemo, jedno dijete, 11-godišnji M. B. s područja Posušja je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, prenosi Avaz.

Vozač izgubio kontrolu nad vozilom
Njegova 16-godišnja sestra, L . B. je zadobila povrede neutvrđenog stepena, a teško je povrijeđen i I. T (13), također, s područja Posušja.

Svih troje djece su su nalazili u automobilu Maserati, švicarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao L. T. (31), državljanin Slovenije, a koji je, kako se pretpostavlja, porijeklom iz BiH.

On je pod još neutvrđenim okolnostima kretavši se iz smjera Mostara prema Širokom Brijegu izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste.

Prema prvim informacijama, nakon slijetanja s ceste se vozilo prevrnulo i zaustavilo nekih 30-tak metara dalje.

Dječak navodno ispao iz automobila
Navodno, dječak koji je zadobio povrede opasne po život je ispao iz automobila.

Na licu mjesta se uz ekipe Hitne pomoći Mostar koje su povrijeđene prevezli do SKB Mostar intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, a poduzete su sve daljnje istražne radnje. 

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.