9.8.2023. 16:39
0
Preminuo Sixto Rodriquez, zvijezda dokumentarca "Searching for Sugar Man"
FOTO: Facebook
Legendarni pjevač Sixto Rodriquez preminuo je u 81. godini.

Sixto Diaz Rodriquez, kako mu je puno ime, stekao je međunarodnu slavu nakon što je bio tema dokumentarnog filma "Searching for Sugar Man" nagrađenog Oscarom, a preminuo je u utorak uvečer.

Rodriguez je bio lošeg zdravlja u posljednje vrijeme, ali nije poznato gdje je umro. Ipak, njegovu smrt je potvrdila njegova kćerka Regan i njegova zvanična web stranica, piše "Detroitnews".

- Izražavamo najiskrenije saučešće njegovim kćerkama - Sandri, Evi i Regan - i cijeloj njegovoj porodici - piše u objavi na sajtu.

Rođen je u Detroitu i objavio je nekoliko albuma, od kojih je najveći broj imao uspjeh u SAD-u.

Sve do 2010-ih on nikada nije znao koliko su bili uspješni.

Dokumentarni film "U potrazi za Shugarmanom" prati priču dvojice obožavalaca iz Južnoafričke Republike koji su pokušali da otkriju istinu o sudbini Rodrigeza, da li je zaista preminuo i ako nije, šta mu se dogodilo. Film je osvojio brojne prestižne nagrade.

Nakon premijere dokumentarca, Rodriguez je doživio globalnu popularnost, a kao rezultat toga, uslijedila je turneja kroz Južnu Afriku.

Njegova turneja po Južnoj Africi iz 2013. godine rasprodata je u nekoliko minuta, a na devet koncerata u Kaapstadu i Johanesburgu nastupio je pred 40.000 obožavalaca, piše News24.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.