4.10.2023. 21:08
0
Muškarac u Mostaru pritvoren nakon što je pretukao suprugu i prijetio da će ugušiti djecu
FOTO: Ilustracija
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 03.10.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec, prema osumnjičenom Slobodanu S. (1981.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Osumnjičenom Slobodanu S. se stavlja na teret da je dana 30.09.2023 godine, oko 15,30 sati, u porodičnoj kući u Mostaru, fizički napao svoju suprugu L.S. On ju je koljenom više puta udario u donji dio trbuha, kojom prilikom je oštećena udarila glavom od štok vrata, pri tome galameći na nju i prijeteći joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van sa djecom. Potom, nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom i osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao na način da ju je presreo u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Naime, pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog se vodi krivični postupak za isto krivično djelo.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa MUP-om HNK – PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.