21.1.2024. 12:24
0
Još niko nije uhapšen zbog utapanja petogodišnjeg djeteta jučer na Ilidži
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do utapanja malodobnog djeteta u bazenu hotela na Ilidži, potvrđeno je za "Avaz".

- Niko nije lišen slobode, policijski službenici i dalje rade na rasvjetljavanju događaja. Više informacija ne možemo davati jer je riječ o maloljetnom djetetu - kazala je za portal “Avaza” Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Tragedija se desila jučer u Termalnoj rivijeri Sarajevo.

- U 15:30 sati je Policijska uprava Ilidža obaviještena da je u bazenu jednog hotela na području Općine Ilidža došlo do smrti djeteta. Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u 16:40 sati - kazala je Novalić jučer neposredno nakon događaja.

Iako nije htjela potvrditi, pominje se da je nastradalo dijete uzrasta od pet godina.

Kako nezvanično saznaje Avaz, roditelji djeteta su bili prisutni na bazenu.

U toku je saslušanje svjedoka koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju događaja, a naložena su određena vještačenja. 

Istragom se utvrđuje i gdje su se u tim momentima nalazili spasioci. 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.