8.3.2024. 20:52
2
Ko je Harun Osivčić koji je danas na Baščaršiji ranio djevojku: Razbojništvo, oružje, droga...
Na Baščaršiji je danas došlo do pucnjave u kojoj je 30-godišnji muškarac ranio 23-godišnju djevojku. "Avaz" otkriva da je riječ o Harunu Osivčiću (30) koji je ranio djevojku u predjelu desne potkoljenice.

Njega su uhapsili pripadnici PU Stari Grad, dok je djevojka E. Ć. prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Osivčić je od ranije poznat organima gonjenja. On je u septembru 2019. pritvoren, a godinu poslije i osuđen u Kantonalnom sudu u Sarajevu jer je zajedno sa Samirom Uzunovićem i Admirom Duvnjakom naoružan i maskiran upao u kuću u starom dijelu Sarajeva.

Samir Uzunović i Admir Duvnjak i on su osuđeni na ukupno šest godina i mjesec zatvora zbog razbojništva. 

Osivčić je proglašen krivim i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je optužena trojka sklopila sa sarajevskim Tužilaštvom.

Pojedinačno, Osivčić je osuđen na dvije godine i mjesec zatvora, dok su Uzunović i Duvnjak dobili po dvije godine. Razbojnička trojka je optužena zbog razbojništva u Starom Gradu u Sarajevu i to jer su u septembru 2019. maskirani upali u kuću u Ulici Sumbul-česma u Sarajevu, gdje su uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali vlasnika kuće Sakiba B.

Uz prijetnju vatrenim oružjem, odnijeli su novac, LCD televizor, mobitel, kao i prehrambene artikle, nakon čega su pobjegli. Prilikom pretresa Osivčićeve kuće policija je tada pronašla pištolj nepoznate marke, kalibra 7,62 mm, dok je kod Uzunovića pronađen mobitel koji su ukrali od Sakiba B.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.