5.4.2024. 18:12
0
Ponovo produžen pritvor Irmanu Žeriću: Autom ubio poznanika, pa se time hvalio na Facebooku
Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću je, odlučujući po službenoj dužnosti o opravdanosti daljnjeg zadržavanja u pritvoru, Irmanu Žeriću (27), optuženom za ubistvo Elvisa Bajramovića (34), produžio pritvor za naredna dva mjeseca.

Kako je iz Kantonalnog suda Bihać za "Avaz“ objašnjeno, suđenje Žeriću je u završnoj fazi te bi se vrlo brzo mogla očekivati presuda.

Udar vozilom

Ubistvo Elvisa Bajramovića desilo se 30. juna 2023. godine u bihaćkom naselju Privilice.

Upravljajući vozilom Fiat Stilo, a znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović, Žerić je, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, udario Elvisa prednjim dijelom automobila.

Bajramović je 1. jula prošle godine podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici Bihać.

Za ovaj slučaj, koji je u prvi tren izgledao kao saobraćajna nesreća, naknadno je utvrđeno da je riječ o ubistvu.

Objavljena prepiska

Naime, na društvenim mrežama procurila je zastrašujuća prepiska s Facebooka, a u kojoj se Žerić hvali prijatelju „da se osvetio“ i priznaje da je „udario Ekija automobilom“.

- Osvetio sam se, brate. To je to - napisao je u poruci i poslao fotografiju.

Prijatelj ga pita: „Šta je to, bolan“, na šta odgovara: „Udario Ekija autom. On pješke išao. Svega mi, kraj priče, brate. Morao sam se osvetiti i to je to.“

Iza ubijenog Elvisa Bajramovića ostali su supruga i dvoje maloljetne djece.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.