7.4.2024. 16:53
0
"Pali" prevaranti u Budvi: Kako su Bosanac i Srbijanac uzimali robu koju nisu plaćali?
Budvanska policija uhapsila je S. D. (34) iz Srbije i S. S. (37) iz Bosne i Hercegovine, zbog prevara i krivotvorenja isprava, saopćila je Uprava policije Crne Gore.

Srbijanac je uhapšen zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela - prevara u produženom trajanju i krivotvorenje isprave, a Bosanac zbog sumnje da je izvršio također dva krivična djela - prevara putem pomaganja i krivotvorenje isprave.

- Krivična djela izvršena su na način što su S. D. i S. S. pristupili jednom maloprodajnom objektu u Budvi, kao ovlaštene osobe jednog privrednog društva sa kojim oštećeni objekat posluje. Tom prilikom preuzeli su robu na odloženo plaćanje u vrijednosti od 2.931 eura (skoro 6.000 KM), saopćeno je iz crnogorske policije.

U saopćenju se dodaje da je budvanska policija otkrila i vozilo koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnih djela, na kojem su bile istaknute registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu.

- Prilikom rasvjetljavanja slučaja došlo se i do saznanja da su na identičan način, na štetu drugog maloprodajnog objekta, izvršili navedena krivična djela. Tom prilikom je prisvojena roba u iznosu od 1.620 eura (više od 3.000 KM). Policija je pronašla kompletnu količinu prisvojenih alkoholnih pića, koja su oduzeta i vraćena odgovornim osobama, saopćeno je.

Sa događajem je upoznat tužitelj u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem nalogu su obje osobe uhapšene i sprovedene uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost i odlučivanje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.