12.4.2024. 17:15
0
Ubistvo Kenina Lukača: Izrečene presude od 3, 11 i 15,5 godina zatvora, Adilović dobio najtežu kaznu
U Kantonalnom sudu Sarajevo izrečena je prvostepena presuda optuženim Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću u slučaju ubistva Kenina Lukača 20. januara 2022. godine. Sudski postupak se vodio zbog krivičnih djela ubistvo, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prvostepenom presudom Adilović je osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina i šest mjeseci zatvora za ubistvo, dilanje droge i neovlašteno držanje oružja.

Višnjić je osuđen na 11 godina za ubistvo Lukača, dok je Murtović osuđen na tri godine zatvora zbog pomoći učinitelju nakon počinjenja krivičnog djela. Izricanjem ove presude produžen im je i pritvor.

Ubijeni Kenin Lukač bio je prijatelj Mehmeda Ramića, ubijenog mjesec prije Lukača. Zbog ubistva Ramića je raspisana potjernica za Adelom Kabašem (ranije Murtović), bratom osuđenog Asmira Murtovića.

Lukač je ubijen po izlasku iz kuće Mehmeda Ramića, gdje je razgovarao sa njegovim ocem Zulfom. Tog dana Lukač je već imao incident sa osobama koje će mu nekoliko sati kasnije oduzeti život.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.