15.4.2024. 14:10
0
Otkriveni detalji kako su Đorđe Ždrale i Zoran Šljivić završili u policiji: Ko je prijetio bacanjem bombe, a ko je udario pištoljem po glavi
Zoran Šljivić i Đorđe Ždrale završili su u policiji u Istočnom Sarajevu, nakon što je Šljivić napao jednog mladića, saznaje portal Oslobođenje.ba.

Prema saznanjima istog medija, mladić je prethodno navodno izjavio "da treba baciti bombu na kuću Nikoline Šljivić", supruge Zorana Šljivića i inače poslanice DNS-a u NSRS.

Prijetnja je došla do ušiju Zorana te je on odlučio da pronađe mladića.

Izvot blizak istrazi otkrio je da ga je Zoran u prisustvu Ždrale pištoljem udario po glavi. Svemu je navodno svjedočilo više osoba, jer se sve odigralo na ulici u Istočnom Sarajevu.

Isti izvor otkrio je da Šljivić i Ždrale nisu bilii uhapšeni već su pozvani u službene prostorije. 

Šljivić je navodno izjavio da je mladića udario satom, a ne pištoljem!

Interesantno je da je Šljivić, kako nezvanično saznaje Oslobođenje.ba, "zaradio" prekršajni nalog, dok će mladić biti krivično gonjen zbog upućenih prijetnji, odnosno krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Podsjetimo, pripadnici Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo na meti su imali više osoba zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti. 

Na radaru policajaca, osim Šljivića i Ždrale, bilii su N. N., S. L., K. N., i E. B. 

Inače, Ždralu je Sud Bosne i Hercegovine 2010. godine osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini. 

Prema optužnici, Ždrale je tokom 2000. godine, dok je izdržavao kaznu zbog ubistva Gorana Batinića, sa saradnicima isplanirao ubistvo Mauzera. 

Tužilaštvo BiH je utvrdilo da ga je Ždrale ubio zajedno sa Vlatkom Mačarom 2008. godine u ekploziji bombe na Palama. 

Ždrale je u februaru 2022. godine pušten na slobodu nakon odluke Suda BiH da mu objedine kazne za više počinjenih krivičnih djela.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.