25.11.2015. 11:05
0
Rusija obustavila isporuku gasa Ukrajini
Ruska kompanija Gazprom je saopćila da je Rusija obustavila isporuku gasa Ukrajini.
"Jutros je obustavljena isporuka gasa Ukrajini koja je dogovorena sistemom avansnog plaćanja. Ukrajina nije uplatila avans za nastavak isporuke. Obustava će biti na snazi sve dok ukrajinska strana ne izvrši novu uplatu", poručio je direktor Gazproma Aleksej Miller.

S druge strane, direktor ukrajinske energetske kompanije Naftogaz Anrej Kobolev je nedavno izjavio da Ukrajini ove zime neće biti potreban uvaz gasa iz Rusije.

Ističući da Ukrajina gas može nabavljati i iz gasovoda iz Evropske unije, Kobolev je kazao da se u prvom kvartalu naredne godine očekuje znatno pojeftinjenje gasa i da je zbog toga donesena odluka da se do tada koristi gas iz postojećih rezervi.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.