6.11.2017. 14:30
0
BH Gas ima sastanak s hrvatskom transportnom kompanijom Plinacro
U nizu aktivnosti koje se vode sa Istoka i sa Zapada, preciznije od naših susjeda, a koji se odnose na razvoj gasnog sektora u Bosni i Hercegovini i pitanja transporta prirodnog gasa do Federacije BiH, BH-Gas organizira press konferenciju koja će se održati u četvrtak, 09.11.2017. godine u 12:00h u prostorijama BH-Gasa, saopćeno je iz ove dražvne kompanije.

Kako je saopćeno, ovom prilikom javnost će biti upoznata sa rezultatima razgovora koje će BH-Gas imati sa hrvatskom transportnom kompanijom Plinacro, sa izmjenama u režimu transporta gasa preko Srbije i zahtjevima Srbijagasa za drastičnim povećanjem cijena transporta, a što je po mišljenju iz ove kompanije od interesa za građane, industrijske subjekte i sve one koje koriste prirodni gas u BiH.

U općini Bosanski Brod potpisan je nedavno Protokol za realizaciju projekta "Snabdijevanje prirodnim gasom Rafinerija nafte Brod", koji bi na teritoriju Bosne i Hercegovine dolazio iz Hrvatske.

Sporazum su potpisali entitetski ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske Tomislav Ćorić, a u Brodu je prisustvovala i entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Iz BH Gasa upozoravaju da državu Bosnu i Hercegovinu niko nije kontaktirao kada je riječ o ovom projektu, te da bi u slučaju da Rafinerija zaista i dobije plin na ovakav način, Federacija bi ostala bez mogućnosti priključka na prirodni gas iz Hrvatske, jer ne bi bilo tehničke mogućnosti da se na isti produktovod priključe potrošači i iz ovog bh. entiteta.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.