19.2.2021. 22:56
0
Divlji rast bitcoina nastavljen
Cijena bitcoina preskočila je danas još jednu "prečku", pri čemu je tržišna kapitalizacija najveće svjetske kriptovlute premašila jedan bilion dolara, prema podacima portala Koindesk.

Digitalnom valutom se danas trgovalo na nivou neznatno manjem od 54.000 dolara po novčiću, da bi potom dostigla novi istorijski maksimum od 54.880 dolara kasnije tokom sesije, dodaje američka tv mreža pozivajući se na Koin Metriks.

Cijena bitkoina je sada povećana za oko 350 odsto u posljednjih šest mjeseci.

Prije početka nedavnog vrtoglavog uspona, ova virtuelna valuta nikada nije trgovana po cijeni iznad 20.000 američkih dolara.

Snažan uzlazni trend bitkoina dijelom su podstakli veliki investitori i kompanije najavljujući njegovo prihvatanje, pri čemu je banka Njujork Meloun, najstarija u SAD, objavila ranije ovog mjeseca ulazak u tu poslovnu sferu.

Pored toga, kompanija "Tesla" u vlasništvu milijardera Ilona Maska konvertovala je dio svoje gotovine u bilansu stanja u bitcoine početkom godine i saopštila da će početi da prihvata ove digitalne tokene kao sredstvo plaćanja, prenose "nezavisne.com".

(Alen Bećirević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.