25.1.2024. 18:11
1
Dodik poručio da najniža plata ostaje 900 KM, vlasnik pekare "Manja" kaže da neke firme to ne mogu podnijeti
Milorad Dodik poručio je, nakon sastanka sa predstavnicima Unije poslodavaca i Privredne komore, da u bh. entitetu RS ostaje najniža plata od 900 KM.

- Tragamo za konkretnim privrednim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli da imaju probleme u poslovanju. Moraće da dokazuju da imaju taj problem i država će sa njima te probleme rješavati - rekao je Dodik.

On je istakao da RS želi da sačuva kvalitetna radna mjesta, ali ne na uštrb njihovog gubitka i poslodavaca koje, kako je rekao, veoma cijeni i poštuje, jer daju doprinos razvoju RS.

Predsjednik Unije poslodavaca RS Saša Trivić rekao je da će u narednih sedam dana raditi na rješenju problema, dodajući da postoje preduzeća koja ne mogu podnijeti povećanje najniže plate na 900 KM, pišu Vijesti.ba.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.