30.11.2015. 21:21
0
Lewandowski zvanično ušao u Guinnessovu knjigu rekorda
Napadač Bayerna iz Minhena Robert Lewandowski zvanično ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda, javlja Anadolu Agency (AA).

Lewandowski je u utakmici protiv Wolfsburga u septembru ove godine postigao čak pet pogodaka za devet minuta, odnosno u strijelce se upisivao periodu od 51. do 60. minuta meča. Tim fantastičnim poduhvatom Poljak se upisao i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Srušio je tada čitav niz rekorda, a zbog četiri je završio u Guinnessovoj knjizi rekorda. Postigao je najbrži hat-trick, najbrže je stigao i do četvrtog i do petog gola, te je postao zamjena koja je postigla najviše golova na jednoj utakmici Bundeslige.

Podsjetimo, Wolfsburg je vodio 1:0 nakon 45 minuta igre protiv Bayerna, a onda je u drugom poluvremenu Pep Guardiola u igru ubacio Lewandowskog koji je preokrenuo utakmicu i od 51. do 60. minute postigao pet golova.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.