29.9.2016. 15:37
0
Chris Coleman, selektor Velsa: Moj odgovor Engleskoj bilo bi “debelo“ ne
Chris Coleman, selektor fudbalske reprezentacije Velsa za britanske medije je kazao da mu je jako žao njegovog kolege Sama Allardaycea, koji je napustio klupu Engleske nakon svega 67 dana. Isto tako Coleman je istakao da bi njegov odgovor, u slučaju da dobije ponudu za mjesto selektora Engleske, bilo jedno veliko “debelo“ ne, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zaista sam razočaran zbog Sama. Bio sam s njim prošle sedmice u Parizu na skupu selektora. Poznajem ga dugo vremena, znam koliko je želio taj posao i kako je ponosan. Tužno je što je izgubio posao zbog dešavanja izvan, a ne na terenu. Znam s koliko je strasti prihvatio taj posao i mislim da bi napravio dobre stvari“, kazao je Coleman.

Selektor Velsa, kojeg je na zadnje Evropskom prvenstvu u Francuskoj odveo do polufinala, smatra da Fudbalski savez Engleske (FA) Allardaycevog nasljednika treba tražiti u “svom dvorištu“.

“Kada bih dobio ponudu FA odgovorio bih sa jednim velikim 'debelim' ne. Smatram da bi selektor Engleske trebao biti Englez. To ne bi trebao biti neko iz inostranstva, bez obzira kakvi su rezultati iza njega. Nikada nećete znati šta znači predstavljati tu zemlju, osim ako niste iz nje. Nikada nećete vidjeti da Njemačka, Italija ili Španija traže trenera vani. Zašto bi Engleska to radila? Gareth Southgate, Steve Bruce, to su ljudi među kojima treba tražiti rješenje. Svakako ne treba biti ni Velšanin, barem ne ovaj Velšanin“, jasan je Coleman.

Početkom sedmice u javnosti se pojavio snimak na kojem Allardayce sa dvojicom muškaraca, koji su navodno predstavljali investicionu firmu sa Dalekog istok, razgovara o tome kako se mogu zaobići pravila FA o transferima igrača. Nakon sastanka Allardaycea i rukovodstva saveza u utorak navečer dogovoren je sporazumni prekid saradnje. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.