17.1.2017. 19:36
1
Emir Spahić zbog otkaza ide na sud sa HSV-om
Nakon što je dobio otkaz iz HSV-a, nagađalo se da će Emir Spahić postići interni dogovor sa bivšim klubom oko odštete, ali prema posljednjim informacijama, spor Spahić - HSV ići će na sud.

Prema navodima Goal.com, Spahić je trebao inkasirati milion eura odštete, a pozivajući na njemačke medije izvor tvrdi da će bh. defanzivac pravdu tražiti na sudu.

HSV je početkom ove godine otpustio Spahića, šest mjeseci prije isteka ugovora, a pri tom nisu naveli konkretne razloge raskida. Nagađa se da su razlog Spahićevi incidenti u svlačionici i sukobi sa klupskim kolegama.

Hamburg Post se posvetio slučaju, kazavši da se Spahić na ovaj način pokušava vratiti u klub. Ako Spahić dobije na sudu, njegov bivši klub će mu morati isplatiti 2.5 miliona eura, odnosno puni iznos godišnje plaće, umjesto milion - što je cifra koja se na početku navodila.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.