15.4.2017. 22:09
0
Engleska: Tottenham još uvijek prati vodeći Chelsea
Nogometaši Tottenhama s uvjerljivih su 4-0 svladali Bournemouth i ostali najbliža pratnja vodećem Chelseaju, za kojim sada zaostaju četiri boda, ali uz jednu utakmicu više.

Dembele i Son bili su strijelci u 16. i 19. minuti dvoboja na White Hart Laneu, a Kane i Janssen su tu prednost udvostručili u drugom poluvremenu dvoboja protiv Bournemoutha koji je još uvijek u komfornoj poziciji u odnosu na momčadi kojima prijeti ispadanje, iako su već četiri kola bez pobjede.

Ista je situacija sa Southamptonom koji je do 55. minute držao bod pred svojim navijačima protiv Manchester Cityja, a onda je momčad Pepa Guardiole došla do uvjerljive 3-0 pobjede. Kompany je načeo mrežu domaćih udarcem glavom nakon kornera koji je izveo David Silva. Za preostala dva pogotka asistent je bio Kevin de Bruyne, a strijelci Sane i Aguero. Pobjeda je 'građane' gurnula na treće mjesto s bodom prednosti pred četvrtoplasiranim Liverpoolom koji će u nedjelju gostovati kod West Bromwich Albiona.

Prošlogodišnji senzacionalni prvak Leicester bio je na putu prema četvrtoj pobjedi u posljednjih pet kola, ali su na gostovanju kod Crystal Palacea ispustili dva kola prednosti. Huth i Vardy su 'lisicama' donijeli vodstvo od 2-0, ali su Cabaye i Benteke pogodili za podjelu bodova.

Pobjedu je u rukama imao i Bilićev West Ham na gostovanju kod Sunderlanda. 'Ćekićari' su dvaput vodili (1-0, 2-1), ali je Fabio Borini u 90. minuti pogodio za konačnih 2-2.

U nedjelju je na rasporedu veliki derbi 33. kola u kojem će vodeći Chelsea ugostiti Mourinhov Manchester United od 17 sati. 


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.