3.11.2018. 21:08
0
"Došlo je vrijeme da i mi jednom pobijedimo. Ovu pobjedu poklanjam navijačima Sarajeva za 72. rođendan kluba"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Novi vječiti derbi danas su na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali Sarajevo i Željezničar, a slavilo je Sarajevo sa 2:1.

Piše: Haris Ahbabović

U pitanju je derbi utakmica 16. kola Premijer lige BiH. Poveli su domaći kada je lijepu akciju golom završio Mersudin Ahmetović u 16. minuti.

Ipak, domaći se nisu mnogo radovali, pošto je Sulejman Krpić realizovao penal svega tri minute kasnije.

A onda je Željezničar ostao sa 10 igrača na terenu, jer je u 26 minuti Bakrač dobio drugi žuti karton.

Konačnih 2:1 sjajnim golom glavnom postavlja Ahmetović, a gol je postignut u 31. minuti. Do kraja utakmice i Sarajevo je ostalo sa igračem manje, pošto je Šabanovivić dobio drugi žuti karton u 89. minuti.

"Došlo je vrijeme da i mi jednom pobijedimo, dosta dobro smo odigrali prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo bili nervozni, vjerovatno jer smo imali igrača više, pa smo se bojali da tako ne primimo gol. Ovu pobjedu poklanjam navijačima Sarajeva povodom 72. rođendana kluba", rekao je trener Sarajeva Husref Musemić.

"U Mostaru sada nećemo imati šest ili sedam igrača koji su dobili kartone. Ova pobjeda nam znači veoma mnogo, jer smo igrali protiv Željezničara. Dugo ih nismo pobijedili, još od Mehmeda Janjoša kada je bilo 1:0 na Koševu", rekao je Musemić.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.