21.10.2019. 16:25
0
Luka Modrić propušta Ligu prvaka
Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić, koji je zbog povrede bedrenog mišića propustio subotnju utakmicu Real Madrida i Mallorce, u utorak neće igrati niti protiv Galatasaraya u Istanbulu u Ligi prvaka.

U ponedjeljak je Real Madrid prijavio 21 igrača za tu utakmicu, ali ne i Modrića koji se oporavlja od povrede. Vezni 34-godišnji igrač u nedjelju je vježbao sam na terenu klupskog sportskog centra, dok su se njegovi saigrači bili pripremali za utakmicu s Galatasarayem.

Dan ranije Modrić nije bio niti na Mallorci gdje je Real Madrid u prvenstvenoj utakmici poražen sa 1-0.

Modrić se povrijedio 13. oktobra u posljednjim trenucima utakmice u Cardiffu gdje su Wales i Hrvatska odigrali 1-1. Po povratku u Madrid pregledali su ga klupski doktori te dijagnosticirali “oteklinu kvadricepsa desne noge”. Real Madrid je tada saopštio kako će njegov povratak na teren ovisiti o razvoju povrede, prenosi “Hina”.

Premda je neposredno nakon utakmice u Cardiffu selektor Zlatko Dalić rekao kako bi Modrić mogao pauzirati “dva do tri dana”, hrvatski reprezentativac je izvan pogona već osam dana.

Real Madrid u utorak ima imperativ pobjede nad Galatasarayem jer je u početna dva kola protiv PSG-a i Club Bruggea osvojio samo jedan bod.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.