12.3.2020. 14:50
0
Prekinuta španska Primera: Jedan košarkaš Reala zaražen koronavirusom, provjeravaju se i fudbaleri Real Madrida
Špansko fudbalsko prvenstvo La liga suspendovana je na dvije sedmice nakon vijesti da je Real Madrid prešao u dvosedmičnu karantenu.

Španski klub objavio je da su poduzeli mjere predostrožnosti nakon što je košarkaš tog kluba zaražen koronavirusom,  a odluka je donesena jer košarkaški i fudbalski timovi dijele objekte u Realovom sportskom centru Ciudad, prenosi Eurosport.

"S obzirom na jutros poznate okolnosti, i na karantenu uspostavljenu u Real Madridu, te  mogućnost da dođe do zaraze kod igrača iz drugih klubova, La Liga smatra da su okolnosti već uspostavljene za nastavak sljedeće faze protokola o postupanju protiv COVID-19 ", kaže se u izjavi La Lige.

Ovo praktično znači da će skoro sigurno biti odgođen revanš susret osmine finala Lige prvaka u kojem Real gostuje kod ekipe Manchester City.

Coronavirus utjecao je na svjetski sportski kalendar, što je rezultiralo time da su PSG- Dortmund i Atalanta -Valencia igrali iza zatvorenih vrata u Ligi prvaka, dok je Cristiano Ronaldo u karanteni na Madeiri nakon što je Juventusov suigrač Daniele Rugani zaražen koronavirusom.

Španski fudbalski savez već je u srijedu objavio da je odgodio finale Copa del Rey-a između Real Sociedada i Athletic Bilbaa , prvobitno postavljenog za 18. april, kako bi se osiguralo da utakmica bude odigrana s punim tribinama. 

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.