10.8.2021. 15:37
0
Lionel Messi zvanično prihvatio poziv Paris St-Germaina, snimljen na aerordromu
FOTO: BBC
Lionel Messi dogovorio je dvogodišnji ugovor o pridruživanju Paris St-Germainu nakon šokantnog izlaska iz Barcelone, rekao je kolumnista BBC Sporta Guillem Balague, prenosi BBC.

Dogovor, koji ima mogućnost treće godine, podliježe medicinskom pregledu. 34 -godišnji kapiten Argentine napustio je Barcu - jedini klub za koji je igrao - jer si nisu mogli priuštiti novi ugovor prema pravilima finansijskog fair -playa La Lige. PSG završio je na drugom mjestu Lilla u Ligi 1 prošle sezone.

"Sve je potvrđeno. Lionel Messi će biti igrač PSG -a", rekao je Balague na BBC Radio 5 Live. "To je to, gotovo je. To se dogodilo u posljednjih nekoliko minuta.

"Trenutno ima onoliko policije koliko ima navijača [na stadionu]. To će se uskoro promijeniti. Ovdje ima osam kamera, opet će se to promijeniti. Čini se da je to dvogodišnji ugovor, plus jedna.

"Njegova ideja je bila da to uradi u Barceloni, ali to će biti PSG. Onda, ako se osjeća dobro, ostat će možda još godinu dana. Ali u svakom slučaju cilj mu je biti u PSG -u, a zatim se dobro snaći na katarskom svjetskom prvenstvu. . "

Messi i njegova porodica snimljeni su na aerodromu El Prat u Barceloni u utorak popodne nakon što su se pojavile vijesti o dogovoru.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.